Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ



ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ

 Ο βασιλικός πολτός είναι μια κρεμώδης φυσική ουσία η οποία εκκρίνεται από τους υποφαρυγγικούς αδένες των μελισσών, είναι ισχυρά όξινος, με ιδιάζουσα οσμή και υπόξινη γεύση Οι εργάτριες μέλισσες παράγουν αυτή την τροφή αποκλειστικά και μόνο για να θρέψουν τις βασίλισσες και τα μωρά τους. Είναι ενδεικτικό ότι η βασίλισσα ζει έως και πενήντα (50) φορές περισσότερο από την απλή εργάτρια και καταφέρνει να γεννά κάθε μέρα έως και 2.000 αυγά. Πολλοί επιστήμονες θεωρούν ότι οι επιδόσεις της αυτές, τόσο σε μακροβιότητα όσο και σε ευγονία, οφείλονται στην καθημερινή κατανάλωση βασιλικού πολτού. O βασιλικός πολτός είναι πλούσιος σε μεταλλικά άλατα και κυρίως ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο. Είναι πηγή βιταμινών, ενζύμων και μιας ομάδας συστατικών που μέχρι σήμερα έχουν μείνει απροσδιόριστα. Η περιεκτικότητα του βασιλικού πολτού σε όλα αυτά τα θρεπτικά στοιχεία τον καθιστά μια τροφή με πλήθος ευεργετικών ιδιοτήτων:
● Τονώνει τους κουρασμένους και ταλαιπωρημένους οργανισμούς και επισπεύδει την ανάρρωσή τους.
● Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
● Συντελεί στην καλή υγεία του δέρματος και των ιστών.
● Έχει αντισηπτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες καθώς και ορισμένες άλλες ευεργετικές επιδράσεις του αφορούν την αντιμετώπιση των ρευματικών αρθρίτιδων, την μείωση της πίεσης του αίματος,την θεραπεία της χρόνιας δυσκοιλιότητας. Ακόμη χρησιμοποιείται στην θεραπεία της νεφρικής ανεπάρκειας, περιέχει γενετήσιες ορμόνες που βοηθούν τους άντρες να βελτιώσουν την σεξουαλική τους ζωή και να αυξήσουν την μυϊκή δύναμη, συμβάλει δε στην γαλακτοπαραγωγή μετά την γέννα των γυναικών και στην αποφυγή της αγγείωσης του δέρματος
Η αποτελεσματικότητά του και η ευεργετική του δράση είναι περισσότερο εμφανής σε άτομα ηλικίας πάνω των 40 ετών.
Γενικά ο βασιλικός πολτός βελτιώνει την διάθεση, αυξάνει την ικανότητα για εργασία και την όρεξη και βοηθά στην απόκτηση μεγαλύτερης διανοητικής και σωματικής δύναμης.
Τρόπος λήψης: Καθημερινά το πρωί πρίν την λήψη πρωινού η καφέ ποσότητα τόση όση μένει επάνω στο ειδικό κουταλάκι και κάτω από την γλώσσα σαν υπογλώσσιο περιμένοντας ν απορροφηθεί από τα τριχοειδή αγγεία ώστε να μεταφερθούν οι βιταμίνες και τα αλλα ευεργετικά του στοιχεία κατευθείαν στο αίμα. Ποτέ δεν καταπίνουμε τον Βασιλικό Πολτό διότι τα γαστρικά υγρά θα αλλοιώσουν τα συστατικά του καταστρέφοντας τις ιδιότητές τους. Προσφάτως και έπειτα από πολύχρονη έρευνα οι επιστήμονες και ειδικοί του χώρου κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι για να έχει ο Βασιλικός Πολτός τα αναμενόμενα ευεργετικά αποτελέσματα στον ανθρώπινο οργανισμό θα πρέπει η λήψη του να συνεχίζεται επί τριμήνου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου