ΓΥΡΗ
Η γύρη είναι περισσότερο γνωστή εξαιτίας των αλλεργιών που προκαλεί, όμως λίγοι γνωρίζουν ότι οι κόκκοι της αποτελούν ένα εξαιρετικά φυσικό θρεπτικό προϊόν με τονωτικές ιδιότητες και για τον άνθρωπο. Μία με δύο κουταλιές του γλυκού γύρη καλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Oι πρωτεΐνες μάλιστα της γύρης αποτελούν το 20% της σύστασής της. Επιπλέον, η γύρη αποτελεί και ισχυρό αντιανεμικό προϊόν, καθώς περιέχει σίδηρο, που ευνοεί το σχηματισμό των συστατικών του αίματος. Έχει διουρητικές ιδιότητες και παίζει τον ρόλο <<προστάτη>> του προστάτη .Και κάτι πολύ σημαντικό επίσης που το άφησα τελευταίο χάριν εντυπώσεων, αποτελεί καλό σύμμαχο της σεξουαλικής επιθυμίας. Οι μελισσοκόμοι, αμέσως μετά τη συλλογή της με ειδικούς για τον σκοπό αυτό γυρεοσυλλέκτες, η οποία είναι αποτέλεσμα πολλών χιλιάδων πεταγμάτων της μέλισσας και μεθοδικότητας του μελισσοκόμου, την καταψύχουν και την διαθέτουν συσκευασμένη σε βαζάκια. Αυτό είναι και το πιο γνήσιο προϊόν. Ωστόσο, όμως εξίσου θρεπτική είναι και σε αφυδατωμένη μορφή, που μπορεί να καταναλωθεί αυτούσια ή να προστεθεί σε χυμούς φρούτων, στο γιαούρτι ή τη σαλάτα.
Με τόσα καλά πως να μην είναι αποδεκτή και από τον άνθρωπο;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου