Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ - ΜΕΛΙΣΣΟΚΕΡΙ


ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΕΡΙ
.Το κερί το παράγουν οι μέλισσες από ειδικούς αδένες που διαθέτουν με το οποίο κατασκευάζουν τις κηρήθρες και για να καλύψουν το ώριμο μέλι. Το κερί της μέλισσας χρησιμοποιείται ευρύτατα. Εκτός από τα κεριά και τις λαμπάδες, το βρίσκουμε σε καλλυντικά, κρέμες, αλοιφές, φαρμακευτικά σκευάσματα, βερνίκια, γυαλιστικά αυτοκινήτων και επίπλων, φίλτρα τσιγάρων (μπορεί να συγκρατεί την πίσσα χωρίς να επηρεάζει το άρωμα του καπνού) και σε πολλές άλλες χρήσεις. Το κερί με το οποίο οι μέλισσες σφραγίζουν το ώριμο μέλι (απολεπίσματα) , έχει αντιβιοτικές ουσίες. Το κερί αυτό παρουσιάζει και αξιόλογη θεραπευτική δράση σε στοματικά προβλήματα (φαρυγγο - αμυγδαλίτιδες κ.λπ.)  προβλήματα του άνω αναπνευστικού και στον επιχείλειο έρπη σε συνδυασμό με την πρόπολη καθώς και σε γαστροεντερικά προβλήματα.Όταν η τύχη σας φέρει κάποια στιγμή σε χώρο και χρόνο <<τρυγου>> του μελιού μη  διστάσετε να ζητήσετε από τον μελισσοκόμο να γευτείτε λίγο από το κερί των καθαρών απολεπισμάτων μαζί με το μέλι τους. Να είστε σίγουροι ότι πέραν της γλυκιάς ευχαρίστησης θα προσφέρετε στον εαυτό σας και ειδικά στο στομάχι σας ένα από τα καλύτερα φυσικά φάρμακα.
Το κερί της μέλισσας είναι η βάση για την παρασκευή απο τους μελισσοκόμους με συνταγές που κληρονόμησαν απο τους παλιούς συναδέλφους αλλά και  από ανθρώπους επιστήμονες στο είδος τους ειδικής κεραλοιφής σε συνδιασμό με γνήσια και αγνά άλλα προιόντα όπως     το αγνό  ελαιόλαδο, η πρόπολη και φυσικά το μέλι η οποία έχει τις παρακάτω ευεργετικές για το δέρμα και τον ανθρώπινο οργανισμό ιδιότητες:
 1.ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΕΣ, 2.ΜΑΛΑΚΤΙΚΕΣ, 3.ΑΝΤΙ-ΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΙΣ, 4.ΕΠΟΥΛΩΤΙΚΕΣ, 5.ΒΟΗΘΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΑΠΑΛΗ ΚΑΙ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΔΟΜΗ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κεραλοιφή αυτή είναι η μόνη στο είδος της λόγω της σύνθεσης και της δομής της που μπορεί να καταναλωθεί και ως φαγώσιμο με καταπραϋντική δράση κατα των γαστρεντερικών διαταραχών.
Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ προχώρησε στην παραγωγή αυτής της κεραλοιφής έπειτα από πολύχρονη έρευνα συνδυάζοντας στοιχεία και συνταγές καταλήγοντας στην δική της σύνθεση τα αποτελέσματα της οποίας επιβεβαιώνουν καθημερινά οι χρήστες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου