Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΜΕΛΙΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ


Με τον όρο μελισσοθεραπεία ευνοούμε την χρησιμοποίηση της μέλισσας και των προϊόντων της προκειμένου να προληφθεί η ν΄ αποκατασταθεί η βλάβη της υγείας του ανθρώπου όταν αυτός πάσχει από μία η από περισσότερες ασθένειες.
Η πρόληψη έχει εφαρμογή στην προσπάθεια ν΄ αποτραπεί η εισβολή κάποιων εχθρών στο σώμα (ιοί κλπ) οι οποίοι απειλούν με ασθένειες. Ενεργοποιείτε η άμυνα του οργανισμού, καταπολεμούνται τα μικρόβια και οι ιοί αφού έχουν εισέλθει στο σώμα και πριν ακόμη παρουσιασθούν κλινικά συμπτώματα.(εμπύρετος κατάσταση, πόνοι, εγκαύματα κλπ). Αποκατάσταση είναι μια λέξη που χρησιμοποιείται συνήθως μετά από μια εγχείρηση, διάφορα τραύματα ή μεταδοτικές ασθένειες, συμπεριλαμβάνοντας μια συνηθισμένη γρίπη.
Στο άκουσμά της η λέξη μελισσοθεραπεία σημαίνει την πρόθεση και την προσπάθεια των ειδικών να επαναφέρουν την υγεία κάποιου χρησιμοποιώντας την μέλισσα και τα προϊόντα της μέσα από ένα καθορισμένο και εγκεκριμένο πρόγραμμα. Σήμερα η μελισσοθεραπεία κατανοείται σε μεγαλύτερο βαθμό απ΄ ότι παλιά. Δέν είναι απλά μια θεραπευτική μέθοδος, είναι ένα διαφορετικό είδος ιατρικής η οποία μπορεί να ονομαστεί και μελισσοιατρική, είναι μία επιστήμη διότι πρέπει να υπάρχει γνώση για την θεραπεία ενός ασθενή και με ποιόν τρόπο μπορεί ν αντιμετωπιστούν οι ασθένειες καθώς και οι ακριβείς δόσεις ¨¨φαρμάκων¨¨ .Πχ η πρόπολη καταστρέφει το Helicobacter pylori εάν δίνεται στην σωστή ποσότητα, και το δηλητήριο θα αυξάνει την παραγωγή κορτιζόνης μετά από ένα τσίμπημα μέλισσας. Η μελισσοθεραπεία είναι επίσης μια ολιστική ιατρική. "Ολιστική" σημαίνει να τα χρησιμοποιείς "όλα" ή να τα θεραπεύεις "όλα". Είναι δυνατά συσχετισμένη, με τον αρμονικό τρόπο ζωής, με τόσες πολλές φυσικές διαδικασίες. Χρησιμοποιεί γνώσεις από άλλες ολιστικές φυσικές θεραπείες όπως η φυτοθεραπεία (χρήση βοτάνων), αρωματοθεραπεία (χρήση αιθέριων ελαίων), αγιουβέρδα, ρεφλεξολογία. Επηρεάζει βαθιά το ανθρώπινο και ζωικό νευρικό σύστημα και την πίεση του αίματος, οπότε μόνο μέσω αυτών των 2 συστημάτων, επηρεάζει όλο το σώμα, τη συναισθηματική ζωή καθώς και την πνευματική μας ζωή.
Εκμεταλλευόμενοι τελικά όλα αυτά που προσφέρει τόσο σ εμάς όσο και στο περιβάλλον η μέλισσα μπορούμε να λέμε ότι έχουμε μαζί μας έναν σύμμαχο στην διαρκεί προσπάθεια του οργανισμού μας να αντιτίθεται σ όλους εκείνους τους εχθρούς που προσπαθούν να τον πλήξουν και να τον ασθενήσουν.

Γιατι δεν γνωριζουμε στην Ελλαδα την μελισσοθεραπεια?
Η μελισσοθεραπεια εφαρμοζεται συστηματικα εδω και λιγες δεκαετιες, τοσο στην κεντρικη Ευρωπη, στην Βορεια και Νοτια Αμερικη, στην Κουβα, στην Αυστραλια, οσο και στην Κινα και στην Ιαπωνια, με μεγαλη επιτυχια. Η γνωση που εχει αναπτυχθει γυρω απο την μελισσοθεραπεια σε αυτες τις περιοχες του κοσμου ειναι μεγαλη, ενω ολοενα και περισσοτερα πανεπιστημια και κλινικες κλινουν προς την ερευνα των ευεργετικων προιοντων της μελισσας. Η καλυτερη κλινικη μελισσοθεραπειας στην Ευρωπη εδρευει στην κοντινη μας Ρουμανια, υπο την διευθυνση του ιατρου Dr. Stefan Stangaciu.

1 σχόλιο:

  1. Σε πολλους η φωτο με το σμηνος μελισσών στο σώμα του ανδρός φανταζει τρομακτική.Δεν είναι όμως.Όι χιλιάδες μέλισσες που έχουν καθήσει επάνω του ενδιαφέρονται μόνο να προστατευσουν και να φροντίσουν την βασίλισά τους που βρίσκεται κάπου εκεί ανάμεσά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή